Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко цола най-големи джанти влизат?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Голям спор за тъпия офсет.... Оригиналните джанти 16-ки са 35мм ,не се заблуждавайте. Не съм у дома ,иначе щях да ви направя снимки за доказателство и поради същата причина не мога да дам конкретните отстояния на моите гуми от калниците...
    Аз съм ЗА 19-ките ,но с 8.5 инча сигурно ще трябва да сложиш фланец ,освен ако няма да караш само направо тестване му е майката!

Ето един човек тука ,който е написал всичко както си е http://www.homdrum.net/alfa/wheels.html
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic
    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от MaxPayne Покажи съобщение
      И пак интерпретации...На 100 места съм написал,че оригиналните джанти на колата ми са 16 цола шайба с ЕТ 35 или 37,никъде не твърда,че са 17 с ЕТ 30,5,моля четете внимателно колеги
      Днес бях в един тунинг център и ми казаха,че колата няма да гори повече,няма да е по бавна,няма да спира по бавно(както беше написано тук),единственото било,че можело гумите да опират,те евентуално били проблемни,но не би трябвало след като да кажем сложа 225,производитела дава като възможност 225/45/17,което е същото като 225/35/19,разликата била едва ли не в профила на гумата и джантата,вярно ли е всикчо това ? На кой да повярвам?
      Какви интерпретации ? Интерпретираш имаш ти ! И то със знания които нямаш За теб тегло на гума и джанта нищо не значат... (заеби) Ето едно съветче от мен: Огледай се после премини
      Last edited by _power_; d.m.y г., 02:03.

Comment

Говорим за шайбата с 6-те големи дупки,колата ми е фаза 2.
        Прав си а ние (дето говорим за ЕТ 30.5) сме в груба грешка - ясно си е написано, че си с някакви шайби с 6 дупки ама ние сме си помислили за едни други оригинални алфови джанти, които са известни като "шайби", но са с 5 дупки... Явно неразбирането е от невнимателно четене (поне от моя страна) и обърквация на кои джанти се казва "шайби", така че е много възможно да греша (а предполагам и другите, които споделят моето мнение).

И пак интерпретации...На 100 места съм написал,че оригиналните джанти на колата ми са 16 цола шайба с ЕТ 35 или 37,никъде не твърда,че са 17 с ЕТ 30,5,моля четете внимателно колеги...
        Днес бях в един тунинг център и ми казаха...
        Е щом на 100 места го има, значи е така. Това 30.5 за което аз говоря съм го виждал общо на 8 места (гравирано в отливката на всяка една от двата комплекта джанти за ГТВ, които имам), но това явно не значи, че е меродавна информация - от линковете се вижда, че разни хора казват, че ЕТ35 е оригиналното ЕТ на модела...

На кой да повярвам?
        На тунинг центъра. Тия форуми са пълни комплексирани клавиатурни плъхчета дето нищо не разбират ама само дават акъл наляво и надясно...

Comment

страхотни спорове
          моите са235 30 20 джантите са 8,5 ет не знам но съм с 20мм преходни фланци

карал съм също с 245 30 20 на 156,147,ГТ,ГТВ и на никоя от колите не са ми опирали нито колата върви по малко само е като заварена за пътя и на тези коли сложих нисък Ейбах 4е ми се виждаха много високи
          Attached Files
          Last edited by alfa20; d.m.y г., 19:25.
          alfa GT q4 GTB 2268 VKLR Black Line
          alfa GT selespeed Edizione sportiva
          alfa GT 1.9jtd
          lancia tesis 2.0 20v turbo
          alfa brera 2.4 jtdm
          Audi A4 cabriolet
          VW Beetle cabriolet 1.8 turbo 300+++
          sigpic
          bySpaghetti PerformanceGarage

Comment

все тая братле, и 22 да сложиш пак колата ще изглежда ужасно. лично мнение!
            грандоманщината на българина няма граница
            Now: 156 2.5 V6 24V
            Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
              Голям спор за тъпия офсет.... Оригиналните джанти 16-ки са 35мм ,не се заблуждавайте. Не съм у дома ,иначе щях да ви направя снимки за доказателство и поради същата причина не мога да дам конкретните отстояния на моите гуми от калниците...
              Аз съм ЗА 19-ките ,но с 8.5 инча сигурно ще трябва да сложиш фланец ,освен ако няма да караш само направо тестване му е майката!

Ето един човек тука ,който е написал всичко както си е http://www.homdrum.net/alfa/wheels.html
              Полезна информация колега,благодаря!
              Относно спора...Аз просто си чета в книжката и на джантите,то си пише всичко,е ако на някой друг колата е сбиртак,то е нормално да се заблуди...Ама какво очаквам от форум,в който се плюе най-хитовото купе за края на 90-те...Жалко е тва колеги,жалко е ,че във всеки друг форум колегиалността е на много по-високо ниво,че хората си хвалат колите,а тука само се завижда и се плюе.И много не се разбира,ама много!!!И извадки от нета се вадат,не,еди кой си от тука е казал и 50 мишока почват да се мазнат и вярват сляпо...Научете се да имате мнение,не бъркайте лицето с гъза!Ок разбрах,че карам 156,фаза 1 с джанти с ет 30,5,убедихте ме!!!И понеже в раздел ГТВ се сере,сере се на поразия,моля администратор да ми изтрие профила,тъй като вече няма желание да си губа времето и да вода безсмислени спорове с дървеняци.За съжаление липсват хора с инженерна мисъл,да се направат точните сметки ,а еди кой си каза,тва не е аргумент...А и мислех,че тъй като това е това раздел ГТВ ще се обсъждат расови коли,не мелези и гаражни сглобки...
              Благодаря на всички,които са давали полезни съвети,написаното по-горе не се отнася за тях!

ТРИЙТЕ МИ ПРОФИЛА,МНЕНИЯТА И Т.Н.

Comment

Полезна информация колега,благодаря!
                Относно спора...Аз просто си чета в книжката и на джантите,то си пише всичко,е ако на някой друг колата е сбиртак,то е нормално да се заблуди...Ама какво очаквам от форум,в който се плюе най-хитовото купе за края на 90-те...Жалко е тва колеги,жалко е ,че във всеки друг форум колегиалността е на много по-високо ниво,че хората си хвалат колите,а тука само се завижда и се плюе.И много не се разбира,ама много!!!И извадки от нета се вадат,не,еди кой си от тука е казал и 50 мишока почват да се мазнат и вярват сляпо...Научете се да имате мнение,не бъркайте лицето с гъза!Ок разбрах,че карам 156,фаза 1 с джанти с ет 30,5,убедихте ме!!!И понеже в раздел ГТВ се сере,сере се на поразия,моля администратор да ми изтрие профила,тъй като вече няма желание да си губа времето и да вода безсмислени спорове с дървеняци.За съжаление липсват хора с инженерна мисъл,да се направат точните сметки ,а еди кой си каза,тва не е аргумент...А и мислех,че тъй като това е това раздел ГТВ ще се обсъждат расови коли,не мелези и гаражни сглобки...
                Благодаря на всички,които са давали полезни съвети,написаното по-горе не се отнася за тях!

ТРИЙТЕ МИ ПРОФИЛА,МНЕНИЯТА И Т.Н.
                С една дума тегли една майна на всички собственици на ГТВ във форума...независмо от опита който имат с точно с този модел....интересно....

Comment

Добре де, оказва се, че всички с ГТВ-та, които джантите им са с ЕТ30.5 карат "сбиртак" "гаражна сглобка", така ли..?
                  Можеш ли да снимаш или сканираш с нещо тая книжка дето я четеш, че на мен ми стана още по-интересно.

Comment

Люси се включи със снимков материал,показа нагледно 20-ки(слагани на ГТВ),Вие почнахте да плюете...нали питате колко може,е човека ви показа !!!
                    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                    ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark

Comment

[QUOTE=italfen;1137659]все тая братле, и 22 да сложиш пак колата ще изглежда ужасно. лично мнение!
                      грандоманщината на българина няма граница [/QUOT
                      Attached Files
                      Last edited by alfa20; d.m.y г., 09:32.
                      alfa GT 1.9jtd
                      alfa brera 2.4 jtdm
                      Audi A4 cabriolet
                      sigpic

Comment

Явно за някой хора степента за показване колко си богат е в размера джанти
                        Ми тогава да беше сложил някой bbs гъзаре, а не тая дървената джанта дето не се вързва с нито едим детаил на колата говоря за гт-то а това че няма разлика във вървежа и горенето в някой друг форум тея изказвания.
                        Now: 156 2.5 V6 24V
                        Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                          Явно за някой хора степента за показване колко си богат е в размера джанти
                          Ми тогава да беше сложил някой bbs гъзаре, а не тая дървената джанта дето не се вързва с нито едим детаил на колата говоря за гт-то а това че няма разлика във вървежа и горенето в някой друг форум тея изказвания.
                          +1 !!!

Comment

Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 08:55.

Comment

Кво коментирате на човека колата,това му харесва,има възможност сложил си е като не ви допада си задръжте мнението от благоприличие.Една тема няма която да не се превърне в пи.комерене.
                              Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

[QUOTE=italfen;1137849]Явно за някой хора степента за показване колко си богат е в размера джанти
                                Ми тогава да беше сложил някой bbs гъзаре, а не тая дървената джанта дето не се вързва с нито едим детаил на колата говоря за гт-то а това че няма разлика във вървежа и горенето в някой друг форум тея изказвания.[/Q
                                Attached Files
                                Last edited by alfa20; d.m.y г., 19:38.
                                alfa GT 1.9jtd
                                alfa brera 2.4 jtdm
                                Audi A4 cabriolet
                                sigpic

Comment